Dos joves d’AMPANS entre els jugadors del Barça Genuine que viatgen a Canàries per la primera fase de la LaLiga Genuine

Dos joves d’AMPANS, que formen part del Barça Genuine, viatjaran a La Palma de Gran Canària per disputar la primera fase de la LaLiga Genuine. En Vladi i la Jenny es desplaçaran amb la resta de la plantilla de 20 nois i 4 noies per disputar els primers partits de la competició, que tindran lloc entre el 2 i 4 d’abril.

A la convocatòria s’hi hauria d’haver sumat un tercer jugador també d’AMPANS, en Pablo Sánchez, però no ha estat possible ja que el jugador es va sotmetre a una operació el passat dimecres per una lesió i estarà un temps de baixa fins que es pugui reincorporar a l’equip.

El Barça Genuine és un projecte de la Fundació Barça i el Futbol Club Barcelona per avançar en la integració social de persones discapacitades a través de l’esport i el futbol, i competeix a LaLiga Genuine. Aquesta competició mixta (homes i dones), que va arrencar la temporada 2017/2018, i té l’objectiu de normalitzar la pràctica del futbol dins del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Amb un total de 42 equips inscrits, hi participen tots els grans clubs menys el Reial Madrid, i el format de la competició premia els resultats al camp i també l’esportivitat i les conductes positives.

Els jugadors del Barça que formen part d’AMPANS van coincidir jugant a l’equip de La Balconada-AMPANS, un projecte també d’integració a través del futbol pioner que va néixer al 2006. Aquest equip, que competeix a la lliga ACELL, va ser un projecte conjunt entre l’UE Balconada i AMPANS per la importància de les dues institucions dins del barri de La Balconada de Manresa. Aquest equip va servir a en Vlaid, el Pablo i la Jenni per fer el salt al Barça l’any passat.