Daniel Temporal i Àlex Juarez, de l’Art de Viure, màxims guardonats al Premi Setba 2022

 

L’obra ‘La mosca al nas’, de Daniel Temporal, s’ha endut el màxim guardó del Premi Setba, un reconeixement a artistes amb diversitat intel·lectual. El jurat del premi ha valorat la seva composició surrealista, on les mosques i el vermell dels llavis prenen el protagonisme de l’obra.

Unes 200 persones van assistir ahir al vespre a la cerimònia d’entrega de la dotzena edició dels guardons al CaixaForum, organitzada per la Fundació Setba. El segon premi va ser per Àlex Juárez, també autor de l’Art de Viure, amb l’obra ‘Deamon Cold’, valorada per la contraposició entre la tècnica i la temàtica.

A més, quatre artistes més del projecte d’art ocupacional d’AMPANS, van resultar finalistes. Es tracta de Noelia Bernal, amb “Laberint de les emocions”, Marta Pérez amb “NOcturnidad”, Alba Montiel amb “Grulla Japonesa” i José Manuel Morales amb “Friducha”.

D’altra banda, Guillem Coma, de l’entitat Asproseat, va ser guardonat amb el tercer premi per l’obra ‘La figura’. Ara, les obres s’exposaran a la Pigment Gallery de Barcelona fins al 30 de setembre, i el Premi Disseny Bardinet va ser per José Nieto, de l’entitat Asproseat Proa Esplugues.

La cerimònia va comptar amb l’actuació musical d’Art Transforma, una formació fundada i liderada per Queralt Prats i formada per músics amb discapacitat intel·lectual.

Durant l’edició d’enguany s’han registrat 74 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, de les quals s’han presentat un total de 1.432 obres, 400 més que l’any anterior.

 

L’Art de viure, un centre ocupacional que es va inaugurar el 2019

L’Art de Viure és un centre ocupacional impulsat per la nostra fundació, un taller d’art i d’expressió plàstica on participen persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental que poden explorar el seu talent i creativitat.

El taller es desenvolupa com una de les principals activitats del servei de Centre Ocupacional. L’objectiu principal de L’Art de Viure és proporcionar a les persones usuàries, els medis i ajudes necessàries per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat. Aquestes activitats i tallers afavoreixen l’autonomia i la capacitat d’expressió i comunicació, i són una part crucial dels programes artístics inclusius i comunitaris que l’entitat dur a terme en sentit artístic.

“Cada persona és diferent i única. L’art de viure neix per ser una oportunitat de donar a conèixer les capacitats d’uns artistes molt especials, on la diversitat és un valor inspiracional i creatiu a potenciar”, expliquen els professionals. L’art de viure és ànima, és comunicació, és disruptiu i és transparent, afegeixen com a valors d’aquest projecte, els seus impulsors, des de les instal·lacions del carrer Bernat Cabrera, de Manresa, on es desenvolupa aquesta activitat d’Art d’AMPANS.