Tanquem el projecte ValorEmpl en una setmana de congrés a Brussel·les

Quatre membres d’AMPANS han estat presents en la cloenda d’aquest projecte, que ha servit per compartir i posar en comú les diferents metodologies d’entitats europees en serveis d’inserció laboral de persones en situació de discapacitat.

Aquesta setmana hem tancat el projecte ValorEmpl en una setmana de congrés a Brussel·les, compartida amb les altres sis entitats europees que han impulsat el projecte conjuntament amb AMPANS. Hi ha viatjat Marta Milián, responsable de persones del CET; Fina Clotet, responsable de la secció de Neteja del CET; Jordi Soler, treballador del servei de jardineria; i Jordi Feliu, treballador dels serveis a la indústria.

Els amfitrions han estat MPC Saint Franciscus i Hubbie, i s’ha aprofitat l’estada per conèixer el model d’inserció laboral a Bèlgica, així com per veure i profunditzar en com son els serveis i els models que utilitzen a aquestes entitats. L’objectiu general és posar coneixements en comú i compartir les bones pràctiques en matèria d’inserció laboral de persones en situació de discapacitat, alhora que visitar altres països i establir noves relacions profitoses.

Aquest divendres s’ha celebrat la conclusió de ValorEmpl en el Congrés d’ARFIE (l’Assosciació per la Recerca i Formació en Integració a Europa), després de mesos de visites a les diferents entitats que hi formen part, inclosa una estada de tres dies aquí al març, on els nostres companys europeus van poder conèixer de primera mà el funcionament de tots els nostres diferents serveis. En aquesta cloenda es passarà un vídeo com a resum de l’experiència, i es farà una avaluació conjunta de tot el projecte.

En aquest projecte que neix al 2019 hi ha participat MPC Saint Franciscus, De Lork, Les Genêts d’Or, CADIAI, Margarita i ARFIE, institucions d’Itàlia, Grècia, França i Bèlgica. Les visites a les diferents instal·lacions arreu d’Europa en el marc d’aquest projecte estaven planejades per a l’any 2020, però la irrupció de la pandèmia de la Covid 19 ho ha obligat a posposar fins enguany.