AMPANS i PRODIS col·laboraran conjuntament per donar resposta a les persones adultes amb TEA a Terrassa

 

 

Les fundacions AMPANS (Manresa) i Prodis (Terrassa) han signat un acord per establir el marc de col·laboració davant la creació d’una residència i centre de dia que AMPANS posarà en marxa a Terrassa. El passat divendres 22 de juliol, es va votar en l’últim ple municipal del curs polític a l’Ajuntament egarenc, el dictamen pel qual s’ha cedit una parcel·la del carrer Castellassa, núm. 10 – 12, a la fundació AMPANS, per a la construcció d’aquest centre residencial i de servei d’atenció diürna. 

L’acord marc de col·laboració entre AMPANS i Prodis, és el resultat de les converses de col·laboració dels darrers anys entre ambdues entitats, per trobar solucions a la manca de places residencials i de centre de dia a la ciutat de Terrassa. L’acord recull també la intenció d’ambdues entitats de treballar conjuntament per donar resposta a les necessitats de persones adultes amb trastorns de l’espectre autista i el seu entorn a l’àmbit territorial de Terrassa. 

L’acord és doncs el punt de partida d’una relació de col·laboració molt més àmplia entre les dues fundacions que treballen en l’acompanyament de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, dependència, salut mental i risc d’exclusió social. 

El president d’AMPANS, Sebastià Catllà, i la presidenta de Prodis, Maise Balcells,  han signat l’acord, d’un any de durada i de renovació automàtica, per donar resposta a un creixement alarmant de les demandes de recursos per atendre persones adultes amb TEA a l’àrea de Terrassa. Entre les dues entitats es treballarà colze amb colze per dur a terme els projectes i les activitats necessàries per donar resposta i atendre les necessitats d’aquestes persones i de les seves famílies.