• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.06.2021

Els alumnes de l'Escola d'Hoteleria de la Joviat tanquen el repte que els havia llençat Muntanyola amb 3 receptes espectaculars

2-ampans-muntanyola-joviat-hoteleria

"Brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau" és una de les porpostes presentades pels alumnes de la Joviat.

Engegàvem l'abril amb un projecte engrescador: des de Muntanyola vam llançar un repte creatiu a quinze joves del Grau Superior de Direcció de Cuina de l'Escola d'Hoteleria Joviat. Els alumnes havien de crear un receptari dolç que tingués com a protagonista els productes de la nostra formatgeria; i així ho han fet.

Aquest projecte conjunt va començar amb una visita a les instal·lacions de la formatgeria i amb un tast de formatges; els estudiants van fer jornades de treball en petits grups, formant part activa de la producció dels productes i coneixent a fons el procés d'elaboració: des de l'obtenció de la llet de cabra, per a aquesta varietat, fins a l'envasat dels productes finals. En aquestes visites, l'alumnat també va poder conèixer de prop un model de negoci basat en la Responsabilitat Social, part essencial dels projectes d'AMPANS, que obren oportunitats d'inserció laboral a persones amb discapacitat i altres col·lectius en risc d'exclusió.

El següent pas era el de més dificultat: experimentar, idear i crear receptes dolces amb les diferents varietats de Muntanyola en un període de dos mesos. Aquesta etapa del repte es va tancar el passat dimecres, dia en què els futurs professionals de l'hoteleria, dividits en tres equips de treball, van presentar les seves propostes culinàries als responsables de la formatgeria AMPANS. La primera creació, uns macarons inspirats en el Bages, amb sal de Cardona, amb ànima i formes de Montserrat i amb l'essència dels nostres vins; fets amb els formatges Tendret, Montgros i Blau. La segona, un brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau; un contrast de textures i temperatures molt equilibrat. I per últim, un pa xinès, una proposta original i amb cor de formatge blau.

Davant l'èxit d'aquest primer repte, AMPANS i Joviat s'uneixen per seguir fomentant valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels i les joves en la innovació a l'alta cuina.

1-ampans-muntanyola-joviat-hoteleria

Un dels equips durant la presentació de la seva proposta dolça: macarons inspirats en el Bages.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.