Més de 60 nens i nenes amb diversitat funcional i sense participen a la primera Cursa Infantil Adaptada de Manresa

 

Aquesta cursa organitzada des d’AMPANS, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista (CRTEA), és la primera d’aquest tipus a la capital del Bages, i té com a objectiu evolucionar cap a una cursa per a tots.

Més de 60 nens i joves amb diversitat funcional i sense van participar aquest passat dissabte 28 de maig a la Cursa Infantil Adaptada de Manresa, que va tenir lloc al Passeig Pere III, davant de la biblioteca del Casino, de dos quarts de 10 del matí fins al migdia. Aquest acte, promogut des d’AMPANS, va néixer com a resposta a diverses crides a les xarxes socials de pares de fills amb discapacitat. Ha tingut una molt bona acollida, amb una gran quantitat d’inscrits i una rebuda magnífica per part dels participants, les famílies i tothom qui va assistir-hi per animar.  

La cursa va comptar amb la presència del regidor d’esports de Manresa, Antoni Massegú, així com de Sebastià Catllà, president d’Ampans, i Toni Espinal, director general de la fundació. També hi van ser presents Alba Cortina, directora de l’Escola Jeroni de Moragas d’AMPANS, i Natàlia Ripoll, representant dels pares i mares dels infants amb diversitat funcional que van participar a la cursa, i mare d’un d’ells. Ripoll ja havia destacat durant l’acte de presentació l’oportunitat que aquesta cursa suposa per fer visibles els nens i nenes amb diversitat funcional i defensar el seu dret a gaudir d’activitats de lleure i d’esport. 

Aquest esdeveniment tenia com a objectiu ser un primer pas cap a una cursa inclusiva, per a tots; una cursa que va oferir els espais i serveis necessaris per fer possible la participació de qualsevol persona, independentment de les seves capacitats i necessitats. La cursa de dissabte va comptar amb espais tranquils, lavabos adaptats i una meta sensorial perquè tots els nens i nenes poguessin gaudir del moment especial de l’arribada. Una cursa no competitiva, on tothom qui va creuar la meta va ser rebut amb una samarreta, una medalla, trucs de màgia i molt caliu i afecte per part dels companys i el públic. 

Diversos mitjans van ser presents durant la jornada per cobrir la cursa, entre ells l’InfoK, que va elaborar un reportatge per obrir el seu informatiu infantil. També es va comptar amb el suport de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, una peça clau en poder fer possible aquesta cursa. I amb en Màgic Pol, que es va encarregar de l’acte de tancament amb una actuació de màgia per a tots els participants i acompanyants, així com d’ajudar a repartir els obsequis a l’arribada durant tot el matí. 

La valoració de l’activitat ha estat molt positiva i s’espera poder seguir celebrant la cursa els propers anys, evolucionant el model i buscant cada cop una major inclusió.