• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

Serveis a les Persones 

Escola i formació

Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret a un sistema d'educació inclusiu, així com a la formació al llarg de la vida, perquè puguin desenvolupar amb plenitud el seu potencial humà (talent, creativitat, aptituds...), tinguin una vida digne i participin de manera efectiva a la societat.

Escola CAT AItineraris CAT A   CNO CAT A

Treball

Les persones amb discapacitat tenen dret al treball, si ho desitgen i estan en condicions d'exercir-lo. Professionals especialitzats els donen suport en la formació, recerca de feina i procés d'inserció, un acompanyament a la persona, però també a l'empresa i a l'entorn laboral. La prioritat és que les persones treballin a l'empresa ordinària, en un entorn normalitzat, però quan no és possible també ho poden fer en Centres Especials de Treball (CET). 

Treballambsuport CAT A   CET CAT A

Atenció diürna

Les persones que no poden accedir a la via laboral s'orienten cap a serveis d'atenció diürna com ara Centre Ocupacional o Centre de dia, i en el cas de persones amb malaltia mental al Servei Prelaboral, des d'on rebran acompanyament i suports per reforçar les seves facultats i capacitats, en activitats i programes que fomentaran la seva inclusió social i comunitària.

CO CAT A-   CentreDia CAT A-   Prelab A CAT

Habitatge

La llar és l’espai més íntim de les persones, on ens podem expressar tal com som. Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen dret a viure de forma independent, amb els suports puntuals que els siguin necessaris. També poden compartir llar amb altres persones amb discapacitat, o poden viure en residències, depenent del grau de suport que requereixen en la vida diària.

Autonomia CAT A   InfantsAdolescents CAT A   Adultes CAT B   Residencies CAT A

 

Serveis a les famílies

A banda dels centres i serveis d'atenció a les persones, AMPANS disposa de programes i recursos dirigits a les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual per facilitar la conciliació laboral, l'intercanvi d'experiències, el suport especialitzat, i contribuir a la millora de la qualitat de vida familiar i social. 

Grups d'ajuda mútuaServei d'acollidaRespirsPersonal de suport i acompanyamentEscola d'estiu

Servei de transportpersones 9

AMPANS va promoure l'any 1994 la creació de la Fundació Privada Tutelar Santa Maria de Comabella, que treballa per tenir cura i protegir persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o persones que presenten deficiències permanents amb deteriorament cognitiu, les quals, judicialment o per voluntat de la família, la Fundació n'és l'encarregada.

TUTELA A

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.