• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

CONTROL LIVE

Control Live copia

AMPANS participa amb Control Live pel desenvolupament de la cadira V-Chair pensada per a la mobilitat de persones amb un alt grau de dependència. La cadira intel·ligent, que ha estat testada a la residència Julio Payás d'AMPANS, ajuda a millorar el confort, la salut i el benestar físic de persones amb greus dificultats de mobilitat

 

Després de comprovar la viabilitat de la cadira intel·ligent Smart-Care-robot V-Chair, desenvolupada per l'empresa de Sant Joan de Vilatorrada Control Live, AMPANS donarà suport econòmic a la iniciativa, com a soci minoritari, perquè aquesta Start Up pugui produir aquesta cadira que es transforma en llit.

La prova pilot va durar tres mesos durant els quals es van analitzar els múltiples beneficis que aporta V-Chair:

• facilitat per la realització dels canvis posturals
• millora en l'abordatge d'ulceracions
• confort de les persones usuàries

La prova pilot es va desenvolupar a la residència Julio Payás d'AMPANS que es cuida de persones amb un alt grau de dependència. La cadira V-Chair es va provar durant 3 mesos en dues persones residents amb greus limitacions de mobilitat. En un dels casos l'objectiu perseguit amb l'ús de la cadira intel·ligent era triple: aconseguir un canvi postural adequat i confortable que pogués controlar el patró postural i la mobilitat involuntària. Millorar la posició especialment en el moment dels àpats per reduir els episodis de disfàgia. I finalment, disminuir els punts de pressió sobre la pell per evitar llagues.
Durant les proves i després de fer diverses adaptacions, l'equip responsable va poder observar que no van aparèixer punts de pressió sobre la pell, que es va aconseguir un canvi postural adequat que va millorar el descans i la confortabilitat, i una disminució dels episodis de disfàgia.

En el segon cas, l'objectiu va ser la millora de les mobilitzacions al llit i un canvi postural adequat i confortable d'una persona resident amb obesitat mòrbida. Durant el període de prova, van experimentar que les mobilitzacions al llit eren més fàcils de realitzar i van poder establir les pautes d'un programa de canvis posturals personalitzat, gràcies al programa automàtic de la V-Chair.

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.