• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

31.10.2019

Presentem dos nous vins elaborats a partir de varietats recuperades del Bages. Cor valent, un sumoll cent per cent, i Dues Mans, un cupatge elaborat a base de mandó

Dues Mans Cor Valent 3

Els dos nous vins s'afegeixen a les dues referències de vi que ja elaborem: 3Nits i U d'Urpina, i ja es poden trobar a botigues especialitzades i als establiments d'AMPANS

AMPANS acaba de treure al mercat dos nous vins Urpina, el Cor Valent i el Dues Mans, elaborats a partir de varietats recuperades del Bages. Es tracta d'un sumoll i d'un cupatge a base de mandó, que s'afegeixen a les dues referències de vi que ja elabora l'entitat: 3Nits i U d'Urpina.

El Cor Valent és un sumoll que surt d'una vinya vella, de més de 80 anys, una varietat de raïm recuperada i autòctona del Bages. Es tracta d'un vi de mitja capa de color vermell intens i brillant, característic del sumoll. L'aroma, fresca, és una barreja explosiva d'espècies i fruita vermella. Un vi potent i elegant que porta un any en barrica i quatre anys en ampolla.

El Dues Mans és un cupatge de mandó. També porta en menys quantitat les varietats cabernet sauvignon, merlot i sumoll. Es tracta d'un vi amb una entrada en boca molt amable i amb una aroma rica en matisos, des de la fruita vermella fins als fruits secs.

Els noms dels nous vins es van escollir a partir de la participació dels clients i fans dels vins Urpina, durant un acte de presentació amb l'escriptora i comunicadora, Empar Moliner, i l'enòleg Joan Soler, durant un acte de celebració dels 10 anys del restaurant Canonge. 

Els vins ja es poden trobar als establiments d'AMPANS com el Garden, el Canonge i el supermercat Caprabo del carrer Barcelona, i en botiga especialitzada.

AMPANS va recuperar les vinyes després de rebre la donació de la finca Urpina, unes terres a Sant Salvador de Guardiola a recer de les muntanyes de Montserrat. És un projecte que dóna oportunitats d'inserció laboral, acolliment residencial i reconeixement social a les persones que hi viuen. Els vins Urpina són els vins solidaris de la DO Pla de Bages, i s'elaboren de forma artesanal i en petites produccions en col·laboració amb cellers de la DO.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.