• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

11.07.2019

AMPANS va acompanyar durant l’any passat 2.125 persones, un miler de les quals de forma diària

20190529MB AMPANS Escola 082

En els darrers 5 anys AMPANS ha doblat el nombre de persones que acompanya en serveis d'escola, formació, treball, centre ocupacional i centre de dia, i serveis residencials i llars, entre d'altres

AMPANS, fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, va atendre durant l'any passat més de dues-mil persones (2.125 persones) d'entre 22 mesos la més petita i 86 anys la més gran, a través dels diversos serveis i programes de suport de l'entitat. En els darrers 5 anys AMPANS ha doblat el nombre de persones que acompanya en serveis d'escola, formació, treball, centre ocupacional i centre de dia, i serveis residencials i llars, entre d'altres. Prop de la meitat de les persones que acompanya l'entitat reben atenció de forma diària.

On s'observa una tendència de creixement més important en els darrers anys és en els serveis de formació i d'inserció laboral. L'any passat AMPANS va atendre 839 persones a qui el servei d'inserció va acompanyar en la recerca de feina, aconseguint 167 insercions laborals, 115 de les quals a diverses empreses del Bages i la Catalunya central. La resta es van assolir en llocs de treball creats per AMPANS a través dels projectes propis que emprèn o en altres centres especials de treball. La majoria de llocs de treball s'han aconseguit en el sector serveis, i la resta en indústria i comerç. La meitat d'aquests contractes laborals són persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, i la resta d'altres col·lectius amb necessitats de suport, persones menors de 25 anys sense feina, persones migrades, persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys.

Entre els projectes comercials que va impulsar AMPANS l'any passat hi ha la posada en marxa d'unes noves instal·lacions per la secció de Serveis a la Indústria (manipulació i suport en processos productius d'empreses fabricants i de distribució) i la secció de medi ambient (recollida selectiva i deixalleries) que donen feina a més d'un centenar de persones.

També durant el 2018 l'entitat va celebrar el desè aniversari del restaurant Canonge, un projecte que dóna feina a 13 persones, de les quals 10 amb discapacitat intel·lectual, i també va ser l'any de ple rendiment del supermercat que AMPANS va franquiciar amb Caprabo, i que també durant el 2018 donava feina a 10 persones amb discapacitat. Aquest supermercat està situat al carrer Barcelona, número 72, de la capital del Bages.

Pel què fa al Centre de Noves Oportunitats que AMPANS gestiona a la Catalunya central, amb la col·laboració de la fundació Intermedia, l'any passat va atendre 196 joves d'entre 16 i 24 anys amb l'objectiu d'ajudar-los a trobar un ofici i un lloc de treball o a reincorporar-los al sistema educatiu per obtenir una titulació, amb suport personalitzat per assolir-lo amb èxit. El programa es du a terme a 10 municipis de 5 comarques de la Catalunya interior.

Pel què fa a l'àrea social, un dels projectes emblemàtics del darrer any ha estat el desplegament en el territori del servei de centre ocupacional que atén a persones adultes amb discapacitat intel•lectual. AMPANS va impulsar el 2017 una transformació d'aquest servei per afavorir el paper inclusiu i els vincles comunitaris de les persones usuàries amb els municipis que els acullen i va iniciar un desplegament en el territori, amb nous serveis a Sant Joan de Vilatorrada i Sallent. El 2018 amb l'inici d'activitat al nou espai del carrer Bernat Cabrera de Manresa, on l'art vertebra l'activitat que s'hi duu a terme amb les persones usuàries, representa un pas més en aquest projecte de transformació. Es tracta de serveis d'atenció diürna, amb diversos eixos temàtics que doten de personalització el servei, amb un important paper de participació en la vida comunitària i d'inclusió social.

A finals de l'any passat AMPANS donava feina a través dels seus centres i serveis, i projectes comercials a 801 persones, de les quals dues-centes són persones amb discapacitat, i comptava amb la col·laboració desinteressada d'un centenar de persones que conformen el voluntariat d'AMPANS.

Totes les dades es poden consultar a la Memòria 2018.  

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.