• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

11.04.2019

AMPANS i la Fundació del convent de Santa Clara, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, presenten la 6a edició dels Batecs Solidaris

Batecs-Solidaris

La cursa se celebrarà el diumenge 12 de maig al Parc de l'Agulla

El diumenge 12 de maig, el Bages serà l'escenari de la sisena edició de la cursa dels Batecs Solidaris per AMPANS i la Fundació del convent de Santa Clara, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", que té com a objectiu recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats. La cursa té 2 recorreguts: el llarg, de 10 km, que és en format crono, i un de 5 km, pràcticament pla, per facilitar la participació. El preu de la inscripció a la cursa és de 10€ fins al 26 d'abril, 12€ fins l' 11 de maig i de 15€ el mateix dia de la prova. Els més petits també tindran la seva cursa, amb itineraris i distàncies adequades a les diferents edats. Aquetes curses es faran al voltant del llac de l'Agulla. El dissabte previ al diumenge de la cursa, el Club Tennis Manresa, que col·labora des del primer dia en l'organització dels Batecs, convoca pel dissabte 11 un torneig de Pàdel. Els preu de les inscripcions al Torneig és de 15 euros.

Les inscripcions a la cursa i al pàdel ja estan obertes de forma presencial a Bravo Running - Carrer del Bruc, 39, de Manresa (en el cas de la cursa) o bé a través de la web http://www.batecssolidaris.cat/inscripcions/, i al Club Tennis Manresa en el cas del pàdel.

AMPANS destinarà els diners recaptats al projecte de creació d'una residència per a l'acollida de 20 infants i adolescents amb autisme. La nova llar disposarà de 5 unitats de convivència, en un entorn confortable i de calidesa, i equipat amb tots els recursos humans i tècnics necessaris per atendre aquests infants i joves en una etapa crucial de la vida pel seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió social.

El recurs donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen d'entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades, amb una atenció global i personalitzada, proporcionant a l'infant una llar que li permeti desenvolupar-se com a persona, vetllant pels seus drets i oferint oportunitats en un clima emocional i relacional, el més semblant possible a l'àmbit familiar.

Aquesta és la cinquena llar d'acollida d'infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa AMPANS, després d'Armengou (Manresa), i de La Caseta, El Turó i El Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes, l'entitat dóna acolliment a 58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l'autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests infants i joves.

La Fundació convent de Santa Clara, destinarà els recursos obtinguts al programa "Habitatge digne". Aquest programa inclou dos projectes de la Fundació els pisos d' acollida i la residència Rosa Oriol. Els dos projectes estan destinats a oferir un habitatge digne a persones o famílies sense sostre. Actualment entre les pisos d' acollida i la residència es dóna sostre a més de 70 persones. Totes aquestes persones venent derivades de serveis socials.
El recursos obtinguts es destinaran a ajudar al manteniment dels habitatge i a fer el seguiment de l'itinerari personal de cada una de les persones o les famílies ateses. Amb aquest itinerari personal o familiar es fa un acompanyament per tal de contribuir a la recerca de feina i, en el cas dels nens, perquè tinguin les necessitats cobertes per créixer.

El pas d'aquestes persones per la residència o els pisos d'acollida serveixen de passarel·la per tornar a un situació de normalitat i inclusió social.


Els dos projectes rebran el suport de l'Obra Social "la Caixa", que, en aquesta sisena edició, seguirà aportant 10€ addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l'aportació l'import de la recaptació.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.