• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

01.04.2019

Tot a punt per la manifestació de l’11 d’abril que sortirà de la Delegació del Govern central

D26CgOOXgAAythU

Foto: Dincat

El pròxim dijous 11 d'abril ens manifestarem a Barcelona per exigir millores en el finançament tant dels Centres Especials de Treball com dels mòduls dels serveis assistencials. Aquesta mobilització respon a la voluntat majoritària per part de les entitats associades a l'AEES Dincat, aprovada en l'Assemblea realitzada el passat 13 de març, per exigir solucions definitives a la greu situació econòmica que arrosseguen les entitats del sector des de fa més de 10 anys, amb la congelació de les partides i la no creació de places.
L'itinerari previst de la mobilització sortirà a les 11h de la Delegació del govern central, seguirà cap el Departament d'Economia i acabarà a la Direcció General d'Economia Social cap a les 13.30h aproximades.

El sector arrossega les conseqüències de la crisi i les retallades des de fa més d'una dècada i denuncien que se senten oblidats i ignorats per les administracions públiques. Les entitats del sector de la disCapacitat intel·lectual han hagut de fer front a una disminució de les tarifes públiques dels serveis residencials d'entre el 3 i el 25% i la congelació en altres serveis, així com els salaris dels professionals que no pugen des de fa més de 10 anys. A més, durant aquest temps, les entitats han hagut d'assumir un increment de costos de més del 10% en les despeses generals d'aquests serveis. Aquesta precarietat en el finançament afecta la creació de noves places. A data d'avui, AMPANS té una llista que supera el centenar de persones que estan a l'espera d'accedir a una plaça de serveis residencials, algunes en situació d'emergència social.

A tot aquest panorama, des del gener passat s'hi suma l'increment del Salari Mínim (SMI), que és una mesura que les entitats del sector veuen molt positiva per l'avenç social que significa, però difícilment assumible per la majoria de Centres Especials de Treball, si no hi ha la dotació pressupostària necessària des de les administracions públiques.

Les entitats i els centres especials de treball ens concentrem cada dijous des de fa setmanes per reclamar vies de solució definitives. Des d'AMPANS ens hi sumem cada dijous i també hem fet reunions informatives i contactes a nivell local i comarcal per sensibilitzar el territori de la delicada situació del sector.

Dissabte passat més de 13.000 persones ja van sortir a celebrar un acte reivindicatiu, en aquesta ocasió per reclamar els drets de les persones amb disCapacitat i especialment el dret a vot, ara que s'acosta un període electoral.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.