• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.03.2019

AMPANS reivindica el paper de les Dones amb disCapacitat amb el testimoni de 6 dones que treballen al CET de l’entitat

valentes-8M

La campanya es difon a través de les xarxes socials, coincidint amb la celebració dels actes del 8 de març i la crisi dels centres especials de treball de persones amb disCapacitat intel·lectual

Coincidint amb la setmana del 8 de març, AMPANS posa en marxa una campanya audiovisual amb les dones com a protagonistes. Amb el nom 'Dones valentes, treballadores i amb disCapacitat', l'entitat vol fer visible un col·lectiu de persones que està doblement discriminat; pel fet de ser dona i per tenir una discapacitat.

La feina és un aspecte clau per a la plena inclusió de les persones, no només perquè garanteix la seva independència econòmica i afavoreix la seva autodeterminació, sinó també perquè amplia l'espectre de relacions socials i vitals que són normals per a la resta de la població.

La taxa d'atur de les dones amb disCapacitat ha estat tradicionalment més elevada que la dels homes amb discapacitat i que les dones sense discapacitat. Segons l'últim informe de l'Observatori sobre discapacitat i mercat de treball, a Espanya, les dones amb discapacitat presenten un 39% menys d'activitat, un 32% menys de taxa d'ocupació i un 7% més d'atur que les dones sense discapacitat. També el salari anual de les dones amb discapacitat és un 15,5% inferior.

A més dels desavantatges econòmics i professionals, les dones amb discapacitat també pateixen més violència de gènere. Segons la Macroenquesta de violència contra la dona (2015), a Espanya hi ha un 23% de dones amb discapacitat que manifesten haver patit violència física i/o sexual, davant d'un 15% de dones sense discapacitat.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.