• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

22.02.2019

AMPANS es reuneix amb l’administració local i territorial per donar a conèixer la crisi dels centres especials de treball i la preocupant situació del sector de la discapacitat

comissió-SMI

AMPANS ha iniciat una ronda de trobades amb l'administració local i territorial per fer extensiva la preocupant situació que viu el sector de la discapacitat i teixir complicitats per seguir fent la tasca que ha fet fins ara, donar atenció de qualitat i universal a les persones amb discapacitat intel·lectual del Bages.

Una comissió formada per responsables de l'entitat, professionals, persones usuàries i famílies s'ha reunit amb els representants de l'administració per traslladar-los la preocupant situació; amb la delegada del govern a la Catalunya central, Alba Camps, el President del Consell Comarcal, Agustí Comas, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l'Alcalde de Sallent, David Saldoni, i l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.

AMPANS ha adreçat una carta a tots els ajuntaments de la comarca per conscienciar i demanar que es posi en valor l'economia social i que entre tots participem d'aquesta responsabilitat compartida de donar oportunitats als col·lectius més vulnerables, mitjançant clàusules socials i contractes d'inserció als municipis.

Mobilitzacions al sector de la discapacitat

El sector de la discapacitat arrossega una crisi des de fa més d'una dècada, i ha comportat una disminució de les tarifes públiques d'entre el 3 i el 25% segons els serveis i la congelació de salaris dels professionals durant els darrers 10 anys. Durant aquest temps, les entitats han hagut d'assumir un increment de costos de més del 10% en les despeses generals d'aquests serveis. Aquesta precarietat en el finançament afecta la creació de noves places. A data d'avui AMPANS té una llista que supera el centenar de persones que estan a l'espera d'accedir a una plaça de serveis residencials, algunes en situació d'emergència social.

Amb aquest panorama, l'augment del salari mínim, que és una molt bona notícia per als treballadors i treballadores del CET i una mesura molt positiva per l'avenç social que significa, s'ha convertit en una amenaça per la supervivència dels Centres Especials de Treball, ja que s'ha aprovat sense la dotació pressupostària necessària per fer-hi front per part de l'administració estatal. A això s'hi ha de sumar que fa 10 anys que no s'han pogut generar les places necessàries per atendre una llista d'espera que ja és urgent i les entitats consideren que després d'aquests anys d'oblit ara toca posar les persones amb discapacitat a l'agenda política.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.