• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

19.02.2019

AMPANS ha participat en el desenvolupament d’una App que guia persones amb discapacitat per orientar-se per la via pública i els transports de forma autònoma

apptown

AMPANS i la resta d'entitats que han ajudat al seu desenvolupament destaquen que l'ús de l'aplicació millora l'autonomia de les persones usuàries, i els facilita la llibertat de moviments per portar una vida més independent

App & town Compagnon és el sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius que guia, a través d'una App, de forma precisa la persona usuària de l'aplicació. Aquesta App ja ha superat els 4.000 viatges assistits en el seu primer any de vida. App&Town Compagnon monitoritza en temps real i des d'un centre de control el seguiment de la ruta per part de les persones usuàries a través d'un sistema de geolocalització.

L'aplicació, desenvolupada per Mass Factory, funciona a l'àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l'ATM de l'Àrea de Barcelona, l'àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil. El projecte s'ha desenvolupat amb la col·laboració d'AMPANS, el Grup Sant Pere Claver, Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, Fundació Tallers, Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, que han participat en el desenvolupament i pilotatge de l'App. Les entitats participants valoren la contribució d'aquest sistema com a eina facilitadora de la participació comunitària i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

Les entitats destaquen
• La millora en la capacitat d'autonomia dels usuaris i, en conseqüència, de l'ampliació de les seves competències per portar una vida independent.
• La millora en la seva llibertat de moviments.
• L'increment de la seva autoestima i amb ell una major il·lusió i ganes d'aprendre per afrontar nous aprenentatges i reptes personals.
Els experts en l'atenció i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius, posen també en valor el canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials que l'aplicació suposa, per la millora en l'autonomia personal que significa. App&Town Compagnon permet a les persones usuàries adoptar un rol actiu, a més d'ampliar el cercle de relacions, mitjançant un vincle de confiança amb el personal tècnic que fa seguiment a través de l'aplicació.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també donen suport entitats com "la Caixa", Samsung, l'Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l'Ajuntament de Barcelona.

Premis i distincions
• X Premio Vodafone Connecting for Good a la Innovació en Telecomunicacions en la categoria d'Accesibilitat TIC cognitiva
• Premi Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC, GrausTIC
• IV Premios Discapnet com a millor projecte emprenedor
• II Premios UNINNOVA Millor producte
• 2019 European Startup Prize For Mobility TOP 150

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.