• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

07.01.2019

La viabilitat dels Centres Especials de Treball, en risc

Serveis a la indústria 35

Els Centres Especials de Treball (CET) corren perill, si més no en el model actual. El conveni estipula que la base del sou dels treballadors dels CET és el salari mínim i el govern central n'assumeix el 50% per compensar la menor productivitat dels empleats. Els Centres Especials de Treball considerem una bona notícia la pujada del Salari Mínim Interprofessional que ha aprovat el govern espanyol, però consideren que la subvenció també hauria de pujar en percentatge. I és que molts CET, que carreguen des de fa 10 anys amb retallades en el sector, s'enfronten a haver d'augmentar un 22% el capital per poder pagar l'increment del salari mínim, perquè no tenen marge per repercutir-ho en els preus del producte ni poden augmentar la productivitat, tenint en compte el perfil dels treballadors. Tot plegat suposa un perill per a la continuïtat dels CET sense ànim de lucre.

Per a Toni Espinal, director general d'AMPANS és el moment que les administracions i el sector es plantegin "un model més social del que hi ha ara, vinculat als drets, on l'àmbit del treball formi part d'una atenció molt més estructural que tingui en compte altres aspectes fonamentals pel desenvolupament de les persones com ara la formació, l'esport, la cultura, l'oci...".

L'ocupació és clau per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat i les entitats del sector esperen que les administracions compleixin els compromisos adquirits per millorar la situació de les persones que atenen i evitar que tornin a caure en l'oblit.

El Centre Especial de Treball (CET) d'AMPANS dóna feina a més de 200 persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, en els sectors de jardineria i garden (Garden AMPANS), neteja, manipulats, arts gràfiques, serveis de medi ambient, quioscos i alimentació; en aquest darrer sector mitjançant: un supermercat (Caprabo), un restaurant (Canonge), una formatgeria (Formatges Muntanyola) i vinyes (Vins Urpina).

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.