• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

04.12.2018

AMPANS i Caprabo, primer aniversari d’un projecte pioner en integració social

20180306MB  Caprabo Ampans 060

 

AMPANS i Caprabo celebren el primer aniversari d'un projecte pioner en integració social: el primer supermercat de Catalunya gestionat íntegrament per persones amb discapacitat. El supermercat, ubicat al carrer Barcelona, número 72 de Manresa, va ser inaugurat l'any passat i compta amb 12 treballadors d'edats compreses entre 21 i 59 anys.

La botiga forma part d'un projecte d'innovació social per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat que impulsa, a través del contacte directe amb el públic, la visibilitat en la societat de la diversitat de capacitats i aptituds.

Les persones que treballen a l'establiment reben suport i acompanyament en el lloc de treball per part dels professionals d'AMPANS. L'objectiu és adaptar la feina a les necessitats de les persones i garantir així la continuïtat en el lloc de treball.

El Caprabo AMPANS ha donat oportunitats laborals i de reconeixement social a persones amb discapacitat. Gràcies a la feina i l'acompanyament que ha rebut durant 10 mesos, un dels reposadors ha pogut incorporar-se a l'empresa ordinària, un pas per a la seva autonomia. Un altre cas d'èxit és el de dues persones que, després d'un període de formació i preparació laboral, s'han pogut incorporar a l'equip com a reposadors. Així mateix, tres caixeres que formen part de l'equip es trobaven en situació de vulnerabilitat abans de treballar a la botiga, i el fet de tenir l'oportunitat de tenir un lloc de treball adaptat els ha canviat la vida.

Per a Josep Barceló, Director de Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, "l'experiència per Caprabo amb el supermercat d'AMPANS es molt positiva. La gestió d'un supermercat és complexa i l'impacte del treball diari dels treballadors en els centenars de persones que cada dia passen per les botigues és molt rellevant. Estem agraïts a AMPANS per ajudar-nos a donar oportunitats a aquelles persones que troben més dificultats en el desenvolupament del seu treball per alguna discapacitat."

La col·laboració entre Caprabo i AMPANS es remunta a varis anys, quan la companyia va iniciar la comercialització als seus supermercats de productes que elabora AMPANS, com els Formatges Muntanyola o els vins Urpina.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.