• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

22.11.2018

La segona edició de les noves oportunitats arriba a 9 municipis més de les comarques de la Catalunya central

discapacidad intelectual

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar posarà en marxa aquesta tardor el Centre de Noves Oportunitats que lideren AMPANS i la Fundació Intermèdia i que s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no treballen ni estudien. La iniciativa es planteja com una oportunitat per aquest col·lectiu de joves a qui s'ofereix acompanyament, suport i orientació per tal que puguin definir el seu projecte vital de forma individualitzada i retornar al sistema educatiu o bé inserir-se al món laboral. El Centre de Noves Oportunitats s'ubicarà al Centre Cultural Joan Masats que comptarà amb un professional que farà l'acompanyament inicial al grup de joves en una primera fase i posteriorment continuaran participant en el programa oferint tots els recursos des de la seu central del Bages a Manresa.

El projecte té diferents fases que inclouen formació en competències bàsiques, formació en competències transversals a partir de dinàmiques relacionades amb el voluntariat, el món audiovisual, artístic, els esports i tastos en diferents famílies professionals. Finalment s'ofereix un acompanyament durant un temps un cop s'han reincorporat al sistema educatiu i continuen la seva formació, així com també, en la seva incorporació en el món laboral, fet que incrementa les possibilitats d'èxit.

També l'Ajuntament de Torelló i AMPANS han signat un conveni de col·laboració per fer arribar a aquest municipi el programa. Torelló ha cedit a AMPANS un espai a l'edifici de La Cooperativa, que és el punt on s'atenen els joves del municipi i la seva àrea d'influència. Altres municipis on arriba el programa són: Manlleu, Vilanova del Camí, Vic, Solsona, Berguedà, Santa Margarida de Montbui i Els Hostalets de Balenyà.
El programa de Noves Oportunitats de la Catalunya central 2018-2020 és una iniciativa del SOC gestionada per AMPANS i Intermèdia, i finançada pel Fons Social Europeu dins el pla de Garantia Juvenil.

Els joves de la segona edició acaben el primer tastet d'oficis

"Em vull dedicar a l'atenció al client perquè ara sóc molt oberta gràcies al CNO, i si tinc l'oportunitat de treballar-hi seria molt feliç" deia una de les joves que participen al programa de les Noves Oportunitats, la segona edició del qual es va posar en marxa a mitjans d'aquest any. Els joves que hi participen van recollir el primer diploma del curs després de finalitzar el primer tastet d'ofici, una de les activitats més motivadores del programa de les Noves Oportunitats.
Els joves van poder experimentar en oficis de pintura i manteniment, atenció al client, jardineria, perruqueria i estètica, i hostaleria, i valorar les seves habilitats i el nivell d'interessos, dins un programa d'acompanyament molt més ampli que té per objectiu ajudar els joves a trobar una sortida a la situació d'estancament en el que, per diverses raons, es trobaven abans d'accedir al programa.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.