• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

08.11.2018

El CEE Jeroni de Moragas engega el projecte Les Maletes Viatgeres

MALETES VIATGERES2

L'escola d'AMPANS, Jeroni de Moragas, ha posat en funcionament el programa Les maletes viatgeres que consisteix en un seguit de contes clàssics, com per exemple El Patufet, que ofereixen una sèrie de materials i adaptacions especials per afavorir la presència, participació i progrés de tots els alumnes. Les Maletes Viatgeres té com a objectiu principal promoure una escola inclusiva que doni acollida a la diferència com a un dret dels infants.

Seguint amb l'exemple de El Patufet, dins la maleta hi podem trobar la versió original del conte, però també moltes altres versions adaptades a les necessitats de cada alumne: des d'un conte multimèdia a un conte en braille amb textures.

Actualment, aquests recursos es poden trobar a la Biblioteca de Santpedor i a la de Castellnou de Bages. Tanmateix, aquelles escoles interessades amb el projecte poden obtenir el material contactant amb el CEE Jeroni de Moragas.

El projecte és fruit de la taula educativa territorial, constituïda l'any 2010 als municipis de Santpedor i Castellnou de Bages, i de la qual l'Escola d'Educació Especial Jeroni de Moragas en forma part. L'objectiu de la taula era la creació d' una comissió tècnica intermunicipal, formada per professionals i experts de l'àmbit socioeducatiu que treballen a Santpedor i Castellnou.

La comissió tenia l'encàrrec d' organitzar una xarxa educativa dedicada a la millora continua de l'educació en aquests municipis, planificant el treball entre els diferents participants per tal de disposar d'una metodologia conjunta per garantir l'èxit educatiu. A la taula hi participen agents de l'educació formal, però també des de l 'educació no formal i l'acció social, impulsant una proposta educativa de qualitat centrada en els valors de respecte, col·laboració, solidaritat i excel·lència. Entre els objectius hi ha l' acompanyament de l'alumnat en el procés d'escolarització i ensenyament obligatori i post-obligatori, la inclusió equitativa per a tot l'alumnat, intervencions preventives per reduir l'abandonament escolar i la promoció d'actuacions socioeducatives en els municipis.

Així doncs, des de la perspectiva dels valors i la inclusió, l'equip pedagògic de l'escola Jeroni de Moragas va promoure la creació de les maletes viatgeres per tal de facilitar recursos metodològics i adaptacions de materials didàctics i pedagògics per fer accessible l'aprenentatge de l'alumnat amb necessitats de suport extens i addicionals , escolaritzats a les aules dels centres ordinaris del municipi. Aqueta material estarà ubicat ala biblioteca municipal del municipi de Santpedor i funcionarà amb un sistema de préstec, actuant en aquest cas , la biblioteca, com a centre de recursos educatius.

És una primera experiència que l'escola vol consolidar com a producte facilitador per l'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en centres ordinaris i, a la vegada, complir objectius com a Centre Proveïdor de Serveis i Recursos.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.