• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

07.11.2018

Bàsquet per tothom, cinc anys en marxa

BÀSQUET LA SALLE AMPANS 2

 

L'any 2013-14, la Fundació AMPANS i l'Associació Esportiva La Salle de Manresa van apostar per una col·laboració amb l'objectiu d'ampliar l'oferta esportiva per persones amb discapacitat. Enguany se celebra el cinquè aniversari d'aquesta unió, i els resultats obtinguts són sempre favorables.

El projecte, anomenat Bàsquet per tothom, ha beneficiat a més de vint joves amb discapacitat que durant tot el curs han gaudit d'entrenaments dirigits per entrenadors de La Salle, amb el suport de professionals de la Fundació AMPANS. Tanmateix, l'entitat esportiva també en surt beneficiada, doncs creix amb el valor afegit que aporta la inclusió.

L'any 2015-16, va sorgir un nou repte: arribar a participar a la Lliga Catalana de Bàsquet Preferent, organitzada per l'ACELL (Federació Catalana d'esports per a disminuïts psíquics). Des de llavors, l'equip hi ha pogut competir cada any.

La passada temporada 2017-18, l'equip va participar en nombroses activitats: des de la presentació oficial dels equips de bàsquet La Salle-Joviat, passant per la rebuda de visites de jugadors de l'ICL Manresa a AMPANS, fins a partits amistosos contra equips de la comarca i esmorzars i vermuts per celebrar diferents moments de la temporada.

Aquest curs 2018-19, s'ha iniciat amb 10 jugadors sota la direcció de 3 entrenadors veterans i un encarregat d'AMPANS, que assumeix les tasques de coordinació i suport. Com cada any, es tenen uns objectius clars basats en l'aprenentatge del bàsquet, el foment d'hàbits saludables, el desenvolupament psicològic, social, afectiu, cognitiu i motriu estimulat a través de l'esport i l'educació en valors i actituds positives intrínseques en l'esport, com són la tolerància, el treball en equip, la cooperació o la superació.

Els bons resultats obtinguts des de l'inici del projecte evidencien les oportunitats que neixen en crear seccions esportives que apostin per la presència de jugadors amb discapacitat intel·lectual en els equips.

 

 

 

 

 

L’any 2013-14, la Fundació AMPANS i l’Associació Esportiva La Salle de Manresa van apostar per una col·laboració amb l’objectiu d’ampliar l’oferta esportiva per persones amb discapacitat. Enguany se celebra el cinquè aniversari d’aquesta unió, i els resultats obtinguts són sempre favorables.

El projecte, anomenat Bàsquet per tothom, ha beneficiat a més de vint joves amb discapacitat que durant tot el curs han gaudit d’entrenaments dirigits per entrenadors de La Salle, amb el suport de professionals de la Fundació AMPANS. Tanmateix, l’entitat esportiva també en surt beneficiada, doncs creix amb el valor afegit que aporta la inclusió.

L’any 2015-16, va sorgir un nou repte: arribar a participar a la Lliga Catalana de Bàsquet Preferent, organitzada per l’ACELL (Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics). Des de llavors, l’equip hi ha pogut competir cada any.

La passada temporada 2017-18, l’equip va participar en nombroses activitats: des de la presentació oficial dels equips de bàsquet La Salle-Joviat, passant per la rebuda de visites de jugadors de l’ICL Manresa a AMPANS, fins a partits amistosos contra equips de la comarca i esmorzars i vermuts per celebrar diferents moments de la temporada.

Aquest curs 2018-19, s’ha iniciat amb 10 jugadors sota la direcció de 3 entrenadors veterans i un encarregat d’AMPANS, que assumeix les tasques de coordinació i suport. Com cada any, es tenen uns objectius clars basats en l’aprenentatge del bàsquet, el foment d’hàbits saludables, el desenvolupament psicològic, social, afectiu, cognitiu i motriu estimulat a través de l’esport i l’educació en valors i actituds positives intrínseques en l’esport, com són la tolerància, el treball en equip, la cooperació o la superació.

Els bons resultats obtinguts des de l’inici del projecte evidencien les oportunitats que neixen en crear seccions esportives que apostin per la presència de jugadors amb discapacitat intel·lectual en els equips.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.