• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

29.10.2018

Un centenar de persones assisteixen a la sessió de cinema per a persones amb autisme i les seves famílies

ampans

AMPANS i el Centre de Recursos TEA, amb la col·laboració dels cinemes Bages Centre, han organitzat una projecció adaptada de la pel·lícula d'animació 'Small Foot' per a persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme

Els cinemes Bages Centre han acollit aquest diumenge una sessió de cinema especial sota el títol CinemaTEA de tardor en família dirigida a persones amb autisme i les seves famílies. Un centenar de persones ha assistit a la projecció de la pel·lícula d'animació 'Small foot' en versió catalana.

Les famílies amb fills amb autisme no acostumen a anar al cinema perquè les persones que pateixen un trastorn de l'espectre de l'autisme no els agrada la foscor, els altera el volum alt i els costa estar tranquils durant molta estona. En una sala ambientada amb llum tènue i amb menys decibels de so, els assistents es podien moure per circular lliurement per la sala. Per a alguns infants, la sessió va ser ben especial ja que van poder gaudir del cinema per primera vegada. Les famílies es van mostrar molt satisfetes per la iniciativa.

La sessió, organitzada per AMPANS i el Centre de Recursos TEA, és una iniciativa pionera a la Catalunya central i ja n'és la segona edició. Des de l'organització s'ha valorat com un èxit i es preveu programar una nova sessió de cara a Nadal. Els Multicinemes Bages Centre, que han adaptat les seves instal·lacions per acollir una sessió d'aquestes característiques, s'han mostrat disposats a continuar la col·laboració.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.