• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

14.09.2018

AMPANS impulsa l’emprenedoria de les persones amb discapacitat intel·lectual dins d’un projecte europeu

IN-CUBA

El projecte 'Enable In-Cuba' pretén facilitar iniciatives d'emprenedoria entre les persones amb discapacitat perquè disposin de l'acompanyament i els suports necessaris perquè puguin fer realitat els seus projectes de vida personals, socials, formatius i laborals

AMPANS participa en el projecte europeu 'Enable In-Cuba' impulsat per l'Associació europea ARFIE, de la que AMPANS n'és membre directiu de l'assemblea general. El projecte pretén impulsar l'emprenedoria de les persones amb discapacitat intel·lectual en tots els àmbits ja sigui personal, social o empresarial. L'objectiu és que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tirar endavant els seus propis projectes amb els suports que necessitin per emprendre, ja sigui en la vida personal com per exemple viure en parella, seguir una formació o cursar uns estudis, o bé iniciatives d'autoocupació.

A banda d'AMPANS, al projecte hi participen quatre entitats més de Bèlgica, Itàlia, França i Portugal, sota la direcció de la European Association of Mental Health in Intellectual Disability (EAMHID), presidida pel Dr. Roger Banks, psiquiatre especialitzat en la discapacitat intel·lectual.

El projecte vol experimentar per incubar projectes gestionats per persones amb discapacitat en un context europeu que ofereix un ecosistema favorable per a la innovació i l'emprenedoria social. Ja hi ha algunes iniciatives que funcionen amb èxit al món i l'objectiu és crear una metodologia de treball i posar-la a disposició de la societat per afavorir l'emprenedoria de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El sistema permetria a aquest grup de persones afavorir les seves habilitats i millorar la seva independència, així com promoure la igualtat d'oportunitats.
El projecte es concreta en 4 fases al llarg de tres anys i preveu una prova pilot en tots els països implicats per donar suport efectiu als primers emprenedors que aprofitin aquest enfocament.
AMPANS, com a membre directiu de l'Assemblea General d'ARFIE (Association de recherche et de formation sur l'insertion en Europe), participa en l'impuls de diversos programes d'àmbit europeu per a la millora d'oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats de suport especial.

L'any passat l'entitat bagenca va participar en dos projectes ENABLE amb l'objectiu de desenvolupar metodologies coproductives que facilitin una cultura en què les persones amb discapacitat intel·lectual participin en primera persona en el disseny de productes i serveis dels que ells són els destinataris; i ecosistemes d'innovació social que AMPANS va liderar amb dues entitats del sector, Amadip (Mallorca) i Asprodes (Salamanca) i els va permetre explorar diferents iniciatives europees en l'àmbit social i educatiu.

L'entitat també ha participat en altres projectes com Força, que promou i apodera les persones amb discapacitat perquè puguin exercir una ciutadania activa mitjançant una formació específica. Una de les actuacions més destacades d'aquest projecte va ser la participació de persones amb disCapacitat Intel·lectual en una sessió on es van presentar els resultats de l'estudi realitzat sobre la implantació dels drets de la convenció de les Nacions Unides de les persones amb discapacitat al Parlament de Luxemburg.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.