• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

13.09.2018

L’escola Jeroni de Moragas ha començat el nou curs amb 212 alumnes i amb previsió de créixer com a centre proveïdor de serveis i recursos a l’escola ordinària

inici nou curs 4

El desplegament progressiu del Decret d'Escola Inclusiva, posat en marxa el curs passat, requerirà més suport de l'escola d'AMPANS a les aules dels centres ordinaris

L'escola Jeroni de Moragas d'AMPANS ha començat el nou curs escolar amb 212 alumnes dels 3 als 20 anys, dels quals 196 estan escolaritzats a temps complet i 16 fan escolarització compartida. Les xifres de matriculació es mantenen en relació al curs passat.
L'escola seguirà aplicant durant aquest curs itineraris formatius i de professionalització, que incorporen en el seu programa àrees curriculars personalitzades i pràctiques laborals destinades als alumnes més grans. També en aquest sentit segueix un nou curs d'itineraris formatius específics (IFE), que va començar el primer curs l'any passat com a prova pilot, una formació professional adaptada per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i l'escola Jeroni de Moragas n'és un dels 8 centres d'educació especial de Catalunya que l'imparteix.

L'escola d'AMPANS seguirà atenent les demandes de suport a alumnes amb necessitats educatives especials escolaritzats a les aules dels centres ordinaris com un dels 11 centres proveïdors de serveis i recursos (CEEPSIR) de Catalunya i en col·laboració amb els Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya central. A dia d'avui dóna cobertura a 14 municipis de les comarques del Bages i el Solsonès, i atén 28 alumnes.

El Decret d'Escola Inclusiva, que es va posar en marxa el curs passat , té previst que de forma progressiva els alumnes amb discapacitat moderada vagin a l'escola ordinària i garantir així que els centres siguin inclusius. En aquest sentit, l'escola Jeroni de Moragas com a centre CEEPSIR té previsió de créixer. Aquest any, a més, s'està promovent l'ampliació d'aquest servei a les escoles bressol (0-3 anys) per facilitar recursos per a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

 CLAUSTRE-ESCOLA 5 bona

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.