• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

10.07.2018

Els nostres valors ens fan ambaixadors de “Manresa des d’una altra mirada”

P1110832-2

Amb motiu de la capitalitat cultural 2018, l'Ajuntament vol centrar el focus a debatre sobre diversos àmbits, per aconseguir una ciutat més culta, més amable i que potencia els valors

"Manresa des d'una altra mirada" és un projecte que neix amb l'objectiu de dotar la ciutat d'un espai de reflexió i debat que sigui perdurable, de la mà de personatges inspiradors com: Joaquim Maria Puyal, Òscar Camps, Miquel Vilardell, Mònica Terribas, Ricard Ustrell, Manel Estiarte, Toni Massanés, Quim Masferrer i Natxo Tarrés. Noms propis que seran protagonistes de les "ponències escèniques" amb les quals s'estrena el projecte del qual AMPANS, pels seus valors, n'és una de les ambaixadores, juntament amb la Fundació Althaia i la FUB, convidades per l'Ajuntament de Manresa a tenir aquest paper.

Durant la presentació, Toni Espinal va destacar que "ens agrada la idea de buscar nous enfocs. De fet, nosaltres intentem portar-ho sempre a la pràctica. Repensar-nos, reinventar-nos constantment per trobar noves respostes a les necessitats canviants. Si ens busquen d'ambaixadors pels valors que tenim, nosaltres ho agraïm i hi serem teixint complicitats amb altres entitats amb valors".

La presentació del projecte es va fer a finals de juny a l'edifici La Buressa, amb la participació de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; les regidores de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas; i Cultura, Anna Crespo; i els representants dels "ambaixadors" del projecte: Toni Espinal (AMPANS), Albert Estiarte (Fundació Althaia) i Valentí Martínez (FUB).
Coincidint amb l'any en què Manresa és Capital de la Cultura Catalana, el projecte estarà dedicat a la cultura en sentit ampli, i posteriorment se centrarà en d'altres àmbits. Professionals, acadèmics, comunicadors i pensadors de reconegut prestigi a nivell català i/o internacional aportaran la seva opinió, la seva mirada sobre diversos aspectes de la societat actual.
La imatge de "Manresa des d'una altra mirada" és un ull amb diverses pestanyes. Les cinc pestanyes inicials tindran lloc fins el desembre d'aquest 2018. Es tracta de "ponències escèniques" que es faran en un dijous de cada mes al teatre Conservatori de Manresa, amb formats diversos. La darrera, el 13 de desembre, es farà al teatre Kursaal, amb un tancament especial. L'entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

Cinc "pestanyes" del 2018

La imatge de "Manresa des d'una altra mirada" és un ull, que té diverses pestanyes. Les cinc pestanyes inicials tindran lloc entre els mesos d'agost i desembre d'aquest 2018. Es tracta de "ponències escèniques", que tindran lloc un dijous (el dia del mig, el "cor" de la setmana) de cada mes, al teatre Conservatori de Manresa, amb formats diversos. La darrera, el 13 de desembre, es farà al teatre Kursaal, amb un tancament especial. L'entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

El programa de "Cultura des d'una altra mirada" és:

1. FESTA és CULTURA & MANRESA Cor de la FESTA
Dijous 30 d'agost Teatre Conservatori- 19:30 h
Amb Natxo Tarrés i Quim Masferrer

2. SALUT és CULTURA & MANRESA Cor de la SALUT
Dijous 20 de setembre- Teatre Conservatori- 19:30 h
Amb el Dr. Miquel Vilardell i Toni Massanés

3. ESPORT és CULTURA & MANRESA Cor de l' ESPORT
Dijous 11 d'octubre - Teatre Conservatori- 19:30 h
Amb Manel Estiarte i Mònica Terribas

4. SOLIDARITAT és CULTURA & MANRESA Cor de SOLIDARITAT
Dijous de 29 novembre - Teatre Conservatori- 19:30 h.
Amb Òscar Camps i Ricard Ustrell

5. UNIVERSITAT és CULTURA, MANRESA Cor de la UNIVERSITAT
Dijous 13 de desembre Teatre Kursaal 19:30 h
Amb Joaquim Maria Puyal

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.