• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.07.2018

Un centenar de persones assisteixen a la sessió de cinema per a persones amb autisme i les seves famílies

CinemaTEA 2

Amb el nom "CinemaTEA d'estiu en família", AMPANS i el Centre de Recursos TEA van organitzar una projecció adaptada per a persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme

Els Multicinemes Bages Centre han acollit aquest estiu una sessió de cinema especial sota el títol CinemaTEA d'estiu en família dirigida a persones amb autisme i les seves famílies. Un centenar de persones va assistir a la projecció de la pel·lícula 'La malvada Guineu ferotge' en versió catalana.

Les famílies amb fills amb autisme no acostumen a anar al cinema perquè les persones que pateixen un trastorn de l'espectre de l'autisme no els agrada la foscor, els altera el volum alt i els costa estar tranquils durant molta estona. En una sala ambientada amb llum tènue i amb menys decibels de so, els assistents es podien moure per circular lliurement per la sala. Per a alguns infants, la sessió va ser ben especial ja que van poder gaudir del cinema per primera vegada. Les famílies es van mostrar molt satisfetes per la iniciativa.

La sessió, organitzada per AMPANS i el Centre de Recursos TEA, és una iniciativa pionera a la Catalunya central. Des de l'organització s'ha valorat com un èxit i es preveu programar una segona sessió de cara a la tardor. Els Multicinemes Bages Centre, que han adaptat les seves instal·lacions per acollir una sessió d'aquestes característiques, s'han mostrat disposats en continuar la col·laboració.

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.