• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

09.03.2018

L’arbre de les oportunitats, de gira per tot Catalunya

arbremecanic

L'arbre a qui l'escultor Raül M. Beteta ha donat vida amb l'ajuda d'un grup de joves participants d'un taller de soldadura i mecànica programat en la darrera convocatòria del programa de Noves Oportunitats, liderat per AMPANS i Fundació Intermèdia, no para de girar per tot Catalunya. Allà on va, mou les seves branques i s'envolta de criatures que també cobren vida com ara papallones i formigues, aixecant l'interès de grans i petits.

L'admiració no ve només de la seva enorme bellesa plàstica i de l'animació –gairebé màgica- d'aquestes criatures de ferro, sinó del rerefons de la creació, que ha donat una doble oportunitat a joves que han rebut el suport dels professionals del programa Noves Oportunitats, impulsat pel SOC i el Fons Social Europeu. Joves que davant d'un fracàs escolar o d'una xarxa dèbil de suports, han rebut orientació, formació i acompanyament per ajudar-los a trobar sortides al seu futur, ja sigui reprenent els estudis o accedint a una feina.

Vet aquí que l'arbre mecànic l'anomenin també l'arbre de les oportunitats. Un grup de vint joves van participar en el taller de creació de l'arbre, ajudant a soldar durant 6 mesos la pila de ferros amb les que han donat vida a l'arbre de 6 metres d'alçada i 8 d'amplada, i a preparar els dispositius mecànics i electrònics per fer-lo funcionar, així com el programa informàtic que permet que l'arbre reprodueixi el cicle de vida dins de les quatre estacions de l'any.

L'Arbre mecànic s'ha convertit en un símbol del Programa Noves Oportunitats, al qual va concórrer AMPANS en la darrera convocatòria, mitjançant una UTE amb la Fundació Intermèdia, dins el pla de Garantia Juvenil. Es tracta d' una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu, que ara es torna a convocar. Ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament, i intermediació amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions es dissenyen de forma personalitzada des d'una visió integral de la situació del jove i s'adapten a les necessitats de cadascuna de les persones que participen en el programa. L'objectiu final és que els joves desenvolupin el seu propi projecte professional i de vida.

AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermèdia, va atendre l'any passat dins d'aquest programa 406 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), dels quals 123 van retornar als estudis d'una formació reglada, i 107 van accedir a una feina de qualitat.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.