• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.03.2018

La Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella reforça els seus òrgans de direcció amb la incorporació de Laura Vilagrà a l'equip

Batecs SolidarisCursa del MosquitCursesCursa al Parc de l'Agulla

L'entitat tutela persones que, per raons de discapacitat intel·lectual o salut mental, reben protecció legal en la presa decisions que afecten la seva vida

La Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella té per objectiu protegir i tenir cura de les persones en situació d'incapacitació legal per raons de disCapacitat Intel·lectual, malaltia mental o envelliment. Aquesta entitat ofereix servei de tutela a petició familiar en previsió d'una situació de desemparament d'una persona o bé a petició de la Unitat de Tuteles, un organisme que depèn de la Direcció general de Protecció Social, que sol·licita el pronunciament d'un jutge perquè l'entitat exerceixi les funcions de tutor.

Actualment, la Fundació tutelar acompanya 114 persones. Són persones amb disCapacitat intel·lectual o malaltia mental, o persones grans que han quedat desemparades i necessiten que algú, de forma legal, vetlli perquè estiguin ben ateses, disposin dels recursos necessaris per viure, i els acompanyin en gestions i decisions que afecten la seva vida i el seu dia a dia.

La Fundació tutelar Santa Maria de Comabella és una entitat amb 14 anys de trajectòria, la creació de la qual va ser impulsada per AMPANS davant la necessitat d'un organisme que vetllés per la protecció i el benestar de les persones ateses quan es fan grans i es queden sense una família que se'n faci càrrec.

Un patronat format per 7 persones, dues de les quals escollides per AMPANS com a entitat promotora, representen els interessos dels col·lectius beneficiaris: persones amb disCapacitat intel•lectual, persones amb malaltia mental i persones envellides, i vetllen pel bon funcionament de l'entitat. Un equip de 8 professionals s'ocupa d'acompanyar les persones en tràmits i gestions, i en el dia a dia, perquè no se sentin soles i estiguin ben ateses. La incorporació de Laura Vilagrà a l'equip, com a gerent de la Fundació tutelar Santa Maria de Comabella, reforça l'estructura d'aquesta entitat que creix dia a dia.

Per a Laura Vilagrà, llicenciada en ciències polítiques i administració, que va ser delegada del govern de la Generalitat de la Catalunya central i alcaldessa de Santpedor durant 12 anys, la seva incorporació a l'entitat suposa tot un repte. "La meva vida professional, bàsicament centrada al sector públic, sempre s'ha caracteritzat en posar al centre les persones, i especialment les que necessiten més suports; en aquest sentit, aquestes noves responsabilitats s'incardinen plenament amb aquests valors" explica Laura Vilagrà sobre el nou projecte professional que emprèn.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.