• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

29.11.2017

AMPANS i Caprabo obren a Manresa el primer supermercat de Catalunya gestionat íntegrament per persones amb discapacitat

Inauguració supermercat AMPANS Caprabo  2

 La iniciativa empresarial d'AMPANS i Caprabo, un exemple d'integració · 10 persones treballen en el supermercat · Han seguit un complet pla de formació en un supermercat Caprabo

 

AMPANS i Caprabo obren el primer supermercat de Catalunya íntegrament gestionat per persones amb discapacitat. El nou supermercat dóna feina a 10 persones amb discapacitat, es troba al carrer Barcelona número 72 de la ciutat de Manresa, a la província de Barcelona, té 278 m2 de superfície comercial, i ven més de 4.000 productes.

A l'acte d'inauguració hi ha assistit l'Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el President d'AMPANS, Sebastià Catllà, el Director General d'AMPANS, Toni Espinal, i el Director General de Caprabo, Martin Gandiaga.

Aquest projecte d'innovació social obre noves oportunitats per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat i impulsa, a través del contacte directe amb el públic, la visibilitat en la societat de la diversitat de capacitats i aptituds, actuant com a catalitzador per a futures obertures.

Martin Gandiaga, Director General de Caprabo, ha destacat que el nou supermercat Caprabo d'AMPANS suposa "un pas històric en el desenvolupament de l'economia social. Per a Caprabo suposa un exemple d'integració i innovació. El supermercat Caprabo d'AMPANS obre oportunitats a les persones amb diferents capacitats". "El desenvolupament del projecte amb un supermercat, addicionalment, suposa donar visibilitat social a l'extraordinària feina que desenvolupa AMPANS". "Creiem que és important poder oferir als ciutadans l'opció de comprar en un establiment amb valors diferencials".

Toni Espinal, Director General d'AMPANS, ha explica que "la missió de l'entitat és desenvolupar activitats que generin ocupació, que facin visibles les capacitats de les persones que hi treballen i un supermercat és un exemple magnífic per fer-ho. Tot i que AMPANS té una llarga trajectòria desenvolupant projectes laborals i empresarials, aquest suposa un repte especial perquè és el primer amb un equip format íntegrament per persones amb discapacitat.

Valentí Junyent, Alcalde de Manresa, ha destacat que "com a ciutat estem molt orgullosos de ser pioners en projectes com aquest. Aquesta ciutat el que necessita és gent proactiva i amb valors com AMPANS i empreses amb la sensibilitat de Caprabo per assolir conjuntament nous reptes".

El nou supermercat compta amb una sala de vendes de 278 m2 en els quals s'ofereix un assortiment de més de 4.000 productes de marques de fabricants líders, marques pròpies i productes de proximitat, juntament a una amplia oferta d'aliments frescos, especialment fruites i verdures de proximitat i de temporada.

És un format de supermercat amb més assortiment per metre quadrat. A l'entrada de la botiga hi ha instal·lat un corner d'AMPANS que té com a objectiu donar a conèixer l'activitat de la Fundació AMPANS entre els clients.

Procés de formació específic
En el supermercat hi treballen 10 persones amb edats compromeses entre els 20 i els 50 anys; quatre estaran a les caixes i quatre com a reposadors. Les altres dues persones són el cap de la botiga i el segon responsable. Set dels treballadors són dones i tres homes.

Com a pas previ a la seva obertura, aquest projecte ha requerit un estudi de les activitats, temps i complexitat de la botiga per adequar els processos de treball, tasques i funcions que requereixen la gestió d'un supermercat als perfils i capacitats diverses de les persones que componen l'equip de la botiga.

Aquesta tasca d'anàlisi i definició adaptada de llocs de treball ha estat desenvolupada conjuntament per AMPANS i Caprabo i ha suposat, al mateix temps, el punt d'arrencada per al pla de formació específic que tot l'equip de persones amb discapacitat ha desenvolupat en una de les botigues de Caprabo de Manresa.

Suposa una iniciativa que, a més de generar feina, permet avançar en la incorporació de diferents perfils de persones amb discapacitat al mercat laboral. És un pas important en l'obertura del model franquiciat de Caprabo a empreses de l'economia social.

 

file-1

3 Comentaris

Dupont Jean-Marc 30.11.2017

Bravo à nos amis d'Ampans !

AMPANS 04.12.2017

Merci beaucoup, bon ami Jean-Marc! Nous sommes très heureux de cette initiative! A bientôt!

Rosó Altaba 04.12.2017

Molt bé, bona feina.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.