• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

06.10.2017

Althaia i AMPANS agafen el relleu en l’organització del 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, que es farà a Barcelona l’any 2019

IMG 3556---copia

Prèviament Manresa acollirà els propers 9 i 10 de novembre el IV Congrés estatal sobre Alteracions de Conducta, que tractarà de Conducta i Autisme

Althaia i AMPANS seran els organitzadors del 12è Congrés de l'Associació Europea de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID), que se celebrarà a Barcelona del 23 al 25 de maig del 2019. Així s'ha decidit en la 11a edició d'aquest Congrés, que ha tingut lloc a Luxemburg del 21 al 23 de setembre, on s'ha aprovat que Barcelona sigui seu del proper Congrés a proposta d'Althaia i AMPANS.

A més del relleu en l'organització del proper Congrés, l'equip de professionals d'Althaia i d'AMPANS han tingut una participació destacada a Luxemburg amb la presentació de dues ponències: una sobre l'aliança de les dues institucions, 25 anys de treball col·laboratiu per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual; i l'altra sobre prevalença dels trastorns de la conducta en infants i joves amb i sense discapacitat intel·lectual.

L'assemblea general ha servit per aprovar la renovació d'una part del Comitè executiu d'EAMHID. Han estat escollits per formar-ne part el Dr. Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, i Alba Cortina, directora de l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas d'AMPANS. Completen l'equip de professionals present a Luxemburg Janeta Camps, directora del Servei de llars-residència d'AMPANS; David Simó, membre de l'equip itinerant de suport a la conducta d'AMPANS i suport a la Recerca; la Dra. Àurea Autet, Cap de Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil d'Althaia, i la Dra. Laura Plans, psiquiatra especialitzada en discapacitat intel·lectual de la mateixa institució.

El IV Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre a Manresa i tractarà de Conducta i Autisme
Conducta i Autisme. De l'experiència a l'evidència és el títol de la quarta edició del Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que organitzen conjuntament Althaia i AMPANS i que se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre a Manresa. El Congrés tractarà a fons les alteracions de la conducta que presenten infants, adolescents, joves i adults amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

L'objectiu central de l'esdeveniment, que tindrà lloc entre els teatres Kursaal i Conservatori, és promoure el suport i l'atenció a les persones amb TEA que presenten alteracions de conducta. El Congrés s'adreça especialment a professionals, estudiants i famílies de persones amb discapacitat i/o TEA.

Les persones interessades es poden inscriure a través de la pàgina web del Congrés.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.