• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

05.10.2017

La Mediterrània mostra l’arbre mecànic creat al taller d’un artista del ferro i joves del programa de Noves Oportunitats, promogut per AMPANS

IMG 9824

Es tracta d'un arbre mecànic de més de 6 metres d'alçada i 8 d'amplada que dispensa pomes, desenvolupat per un grup de joves del CNO Catalunya central i ideat per l'escultor Raül M. Beteta, de Ferroluar
El Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya central està impulsat per AMPANS i fundació Intermèdia, amb el suport del SOC i el Fons Social Europeu, dins del pla de la Garantia Juvenil

La Fira Mediterrània ha exposat a la plaça Major de Manresa l'arbre mecànic desenvolupat al taller de l'artista del ferro Raül M. Beteta i un grup de joves del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya central, impulsat per AMPANS i la Fundació Intermèdia, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu dins el pla de la Garantia Juvenil.
L'arbre és un espectacle de moviment i llum, amb insectes fets de xapa i ferro que cobren vida a través d'un programa informàtic. La creació artística es podrà veure del 5 al 7 d'octubre i és el resultat d'un taller formatiu de manyà i soldadura amb joves de Santa Margarida de Montbui (Anoia), ideat i coordinat per l'escultor Raül M. Beteta, fundador de l'empresa Ferroluar de creació d'animals i vida mecànica.
A partir d'una pila de ferros, sensors de moviment i la seqüència de Fibonacci, els joves, liderats per Beteta, han creat una màquina amb l'essència de la natura on les fulles (de metacrilat amb il·luminació led) il·lustren les 4 estacions de l'any.

L'escultura de ferro, que fa més de 6 metres d'alçada i 8 d'amplada, simula el cicle de vida de l'arbre i acaba dispensant una poma.
Una vintena de joves en situació de vulnerabilitat han participat en la creació singular de l'arbre. La idea de fer realitat un projecte amb l'escultor, va sorgir de la col•laboració entre l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i AMPANS, amb l'objectiu que els joves aprenguessin l'ofici de manyà i soldadura mitjançant un projecte prou motivador que els influenciés per superar el curs, adquirir coneixements, i reforçar des de les habilitats a l'autoestima. AMPANS va elaborar un vídeo on explicat el procés d'aprenentatge seguit pels joves:

VÍDEO Making of 'Arbre mecànic': https://www.youtube.com/watch?v=_CJkEMeajHE

"Avui dia quan la natura s'ha desnaturalitzat tant, hem agafat una pila de ferros i hem reinvertit el procés a partir de la seqüència de la natura. L'estructura, el moviment i la variació de colors és una atracció que no deixa indiferent a ningú", assegura Beteta.
AMPANS treballa amb joves en situació de vulnerabilitat que per causes diverses abandonen els estudis i no disposen d'altres sortides formatives o laborals. El taller de soldadura amb Ferroluar va sorgir de la voluntat d'acostar propostes motivadores per als joves participants al programa.

Sobre Noves Oportunitats
El Centre de Noves Oportunitats (CNO) és un programa finançat pel SOC i el Fons Social Europeu, dins el pla de Garantia Juvenil. El de la Catalunya central està impulsat per AMPANS i la fundació Intermèdia i ja ha atès 396 joves perquè retornin al sistema educatiu o trobin una feina. Segons el director general d'AMPANS, Toni Espinal, "la clau de l'èxit del programa de Noves Oportunitats és una metodologia diferent i la cooperació públic privada per assolir els objectius per als quals treballem: millorar l'ocupació i generar o facilitar oportunitats de feina a joves en situació de vulnerabilitat".

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.