• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

07.04.2017

Sallent i Sant Joan de Vilatorrada acolliran nous equipaments del servei ocupacional, dins d’un model d’atenció centrat en proximitat i inclusió a la comunitat

ampans

El servei de Centre Ocupacional d'AMPANS té una trajectòria de més de vint i cinc anys d'història en els que s'ha treballat desenvolupant projectes inclusius, compartint activitats i espais amb entitats i col•lectius del teixit social. El servei, que dóna atenció a persones amb discapacitat intel•lectual majors d'edat, que requereixen suport per desenvolupar i mantenir les seves capacitats, ofereix plans d'activitats per a la realització i el desenvolupament personal, fomentant l'autonomia i la inclusió social. Precisament per seguir avançant cap a la plena inclusió, AMPANS ha dissenyat un pla d'acostament d'aquest servei d'atenció diürna als municipis. En les properes setmanes posarà en funcionament dos equipaments a Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, i progressivament també ho farà a d'altres localitats del Bages.

Prop d'una trentena de representants d'entitats sallentines van assistir el passat 26 de març a la reunió informativa que AMPANS va convocar, amb la col•laboració de l'Ajuntament, per presentar el nou equipament que estarà situat al carrer d'Àngel Guimerà, al centre de la vila. L'alcalde David Saldoni, va destacar que el servei no només serà útil a les persones usuàries de Sallent i dels seus voltants, sinó que també beneficiarà els serveis socials del municipi, destacant el treball en xarxa que promourà amb les entitats amb les quals compartirà activitats i suports.

També a Sant Joan de Vilatorrada, AMPANS ha convocat una reunió informativa amb les entitats d'aquest municipi. Serà el proper 24 d'abril a l'Avinguda Torrent del Canigó, a les mateixes instal•lacions que acolliran el servei. La convocatòria d'aquesta reunió de presentació, també ha comptat amb el suport de l'ajuntament de la localitat, que ja acull, per cert, un servei de llars d'AMPANS.
L'entitat, amb més de 50 anys de trajectòria al costat de les persones amb discapacitat intel•lectual i amb necessitats de suport, aposta per models d'atenció més inclusius i comunitaris, que reforcen els vincles de les persones usuàries amb els seus llocs d'origen i el seu rol actiu a la comunitat.

El nou model de servei de centre ocupacional preveu instal•lacions obertes, permeables a propostes externes, que conviden a entrar-hi i a compartir activitats i espais, alhora que reforcen els serveis socials de la comunitat, com a punt d'orientació o informació.
El disseny del nou model de serveis ha comptat amb la participació de les persones usuàries, de les famílies i dels professionals, i ampliarà les col•laboracions i el treball en xarxa amb entitats i iniciatives socials, culturals i esportives, com ja es fa amb l'escola municipal de música de Sallent o amb l'entitat organitzadora de la festa major infantil de Sant Joan de Vilatorrada, per posar alguns exemples.

0 Comentaris

Encara no hi ha comentaris publicats. Sigues el primer en enviar-ne un.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.