• ampans@ampans.cat
  • 938 272 300

Més de 50 anys al costat de les persones amb disCapacitat intel·lectual

28.11.2019

Hem inaugurat el supermercat del carrer Pompeu Fabra

INAUGURACIÓ CAPRABO POMPEU 9

La inicitiva rep el Premi FAAM de Oro 2019. • El nou supermercat dóna treball a 15 persones. • Els treballadors han tingut prèviament un complet pla de formació en un supermercat Caprabo

AMPANS i Caprabo han inaugurat avui el segon supermercat de Catalunya que dóna feina a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat. L'obertura del segon supermercat Caprabo d'AMPANS, situat al carrer Pompeu Fabra de Manresa, coincideix amb la concessió a la iniciativa, del Premi FAAM d'Or 2019 i també amb l'aniversari del primer súper que demà fa just dos anys de la seva posada en marxa.

L'alcalde de Manresa Valentí Junyent, acompanyat del President d'AMPANS, Sebastià Catllà, el Director de Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, Josep Barceló i el director general d'AMPANS, Toni Espinal, han inaugurat la nova botiga, acompanyats de tot l'equip de treballadors que en portaran la gestió diària. Dues de les persones que hi treballen des d'avui han explicat el repte que significa per a elles la nova feina. El Pere Lluis Rodríguez ha dit que espera poder donar un valor afegit a la feina que farà al supermercat perquè "treballarem per Caprabo però ho farem en nom d'AMPANS", mentre que Martí Santaulària ha expressat el seu agraïment per la oportunitat que té de treballar després de posar de manifest que "m'han descartat a moltes entrevistes de feina per tenir una discapacitat intel·lectual". Després d'ells ha estat l'alcalde de Manresa qui ha pres la paraula destacant l'èxit de l'aliança de Caprabo i AMPANS que actuen d'actiu de ciutat.

El Director de Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, Josep Barceló, ha posat de relleu que el projecte amb AMPANS és "el projecte" i ha recordat que Caprabo és la cadena de supermercats amb més antiguitat de tot l'estat, amb una aposta clara pel producte saludable i de qualitat. Per la seva banda, Toni Espinal ha explicat que la missió d'AMPANS és acompanyar les persones perquè tinguin oportunitats, i el fet de tenir un supermercat no només dóna feina sinó que també dóna visibilitat pel tracte directe amb el client. Espinal també ha destacat la implicació i la bona relació amb Caprabo, que han fet possible aquest projecte d'economia social. Finalment el president d'AMPANS ha felicitat tot l'equip pel premi FAMM de Oro, que el projecte ha rebut aquesta setmana a Almeria.

L'obertura d'aquest segon supermercat amb format franquícia fruit de la col·laboració entre AMPANS i Caprabo és un exemple d'innovació social que obre noves oportunitats per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat. Impulsa, a través del contacte directe amb el públic, la visibilitat en la societat de la diversitat de capacitats i aptituds.

Producció pròpia d'AMPANS
El nou supermercat Caprabo d´AMPANS dóna feina a 15 persones. El nou supermercat té una superfície de 500 m2 en els que s'ofereix un assortiment de productes de 3.500 productes d'aliments frescos, especialment fruita i verdures de proximitat i de temporada, junt a productes de marques líders, marques pròpies i productes de proximitat. La botiga també ven marques pròpies d´AMPANS, com ara els formatges Muntanyola.

Procés de formació específic
un procés de formació on han rebut informació teòrica i pràctica entorn a les activitats, temps i complexitat de la botiga per adequar els processos de treball, tasques i funcions que requereixen la gestió d'un supermercat. Aquesta tasca d'anàlisi i definició adaptada de llocs de treball ha estat desenvolupada conjuntament per AMPANS i Caprabo en una de les botigues de Caprabo de Manresa.

Suposa una iniciativa que, a més de generar feina, permet avançar en la incorporació de diferents perfils de persones amb discapacitat al mercat laboral. És un pas important en l'obertura del model franquiciat de Caprabo a empreses de l'economia social.

Premi FAAM d'Or
Aquest dimarts Caprabo i AMPANS han estat distingits amb el Premi FAAM d'Or 2019 d'inclusió laboral per impulsar l'obertura de supermercats com una oportunitat laboral per a persones amb discapacitat en situació de vulnerabilitat i que permet la visibilitat a les capacitats d'aquestes treballant de cara al públic.

FAAM (Federación Almeriense de Asociaciones de Personas con Discapacidad) és una entitat declarada de utilitat pública que engloba a 18 associacions de persones amb discapacitat física i orgànica de la província d'Almeria i que anualment, coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat, reconeix a diferents organitzacions i fundacions la seva tasca en la millora de la qualitat de vida i inclusió social de les persones amb discapacitat.

FAAM neix el 1987 a fi de coordinar el treball de diverses associacions i treballar per aconseguir la inclusió i normalització de les persones amb discapacitat física i orgànica en tots els àmbits de la societat.

Els reconeixements, enguany arriben a la setzena edició i són lliurats per la FAAM en el marc del Dia Internacional de la Discapacitat, el qual es commemora cada 3 de desembre, data proclamada per les Nacions Unides a l'any 1992. L'Ajuntament de Pamplona, l'actor Jesús Vidal, i la periodista Rocío Amors, són altres distingits pels premis FAAM d'aquest any. L'acte de lliurament s'ha celebrat dimarts i el Premi ha estat lliurat en el Paranimf de la Universitat d'Almeria.

2 Comentaris

Hicham 11.02.2020

Hola. SENUOR. Por favor. Quiero. Buscar trabajo garcías qaunto. Tenis faina

AMPANS 11.02.2020

Hola! Puedes ponerte en contacto con nosotros enviando un mail a insercio@ampans.cat o llamando al 938272300 Gracias!

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza cookies, tan pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per a més informació consulti la nostra Política de cookies.